Frivilliga Radioorganisationen

FRO Skaraborg

Kontaktinformation

FRO Skaraborg
Box 3119
531 03 VINNINGA
E-post: skaraborg@fro.se
Tel: 0510-50519

Hemvärnet i FRO Skaraborgs

FRO utbildar sambandspersonal till hemvärnets 40 bataljoner. Befattningarna är allt från stabsbefäl i bataljonsstab till signalist på kompaninivå. Du kan bli signalist i hemvärnet även om du inte gjort lumpen. Då måste du först gå en grundläggande militär utbildning på två veckor. Det är vår strävan att hitta en befattning som matchar dina kunskaper och intressen. Behöver du komplettera din utbildning ordnar vi det. Vår utbildning bedrivs dels på hemorten, dels på centrala veckokurser på attraktiva kursplatser.


Hemvärnet har ett stort ansvar för skyddet av vårt land. Oavsett var i landet det uppstår problem ska hemvärnet finnas på plats. Det kan innebära allt från bevakning av militära eller civila anläggningar till stöd till samhället. Hemvärnet ska även kunna leta rätt på barn som försvunnit, släcka skogsbränder eller stoppa översvämningar. Läs mer på hemvärnets hemsida. Hemvärnets övningar genomförs som sammanhängande

 Hemvärnet i FRO Skaraborgs område är den del som är Skaraborg i Västergötland och det sträcker sig från Hjo i öst , Grästorp i väst, Gullspång i norr, Falköping i söder.

I vårt område finns det två bataljoner och 3 HV Ledningspluton på Militär regionen väst som vi tillsätter personal till.
Bataljoner:


38 VästGöta Bataljon

381 Insats
382 Insats
383 Bevakning
384 Trafik pluton

39 Skaraborgs Bataljon

391 Insats
392 Insats
393 Bevakning
Musikkåren
Flyggruppen
 

3. Hemvärnsledningspluton på Militär regionen väst

 

På vår sida här finns det en länk till FRO.se och dess utbildningar som man kan gå när man vill bli signalist hos oss i Skaraborg

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök